Du er her

NY DAGLIG LEDER VED EGEDE INSTITUTTET

Fra og med den 1 august 2015 overtar Marion Grau som daglig leder for Egede Instituttet i  en 50% stilling.  Fra samme dato  tiltrer hun også i en stilling som professor i systematisk teologi og missiologi ved Det teologiske Menighetsfakultetet (MF).  Marion Grau blir den første kvinnelige  instituttleder siden instituttet ble stiftet i 1947.  Hun kommer fra en stilling ved Church Divinity School of the Pacific, ved Graduate Theological Union i Berkeley, USA. Hun er tysk, og snakker og skriver norsk etter tidligere opphold i Norge, blant annet som ettåring i KFUK/KFUM og som gjesteforsker på Misjonshøgskolen. Hun har mastergrader i teologi og engelsk fra Universitetet i Tübingen og har sin Ph.d. i teologi og religion fra Drew University, New Jersey.

– Egede Instituttet valgte å ansette Marion Grau både på grunn av hennes faglige kvalifikasjoner knyttet til forskning og forskningsledelse og hennes evne til nettverksbygging. Vi gleder oss til samarbeidet og tror hun vil tilføre instituttet mye positiv energi, sier Roar Fotland, styreleder i Egede Instituttet.

MF-rektor Vidar L. Haanes uttaler at MF er godt fornøyd med å kunne tilsette Marion Grau i samarbeid med Egede. - Hun har en spennende fagprofil, er en populær foreleser og en dyktig og produktiv forsker. Både misjonsvitenskapen og kontekstuell teologi styrkes ved denne tilsettingen, sier han.

 Hun overtar etter Knut Edvard Larsen, som har vært instituttleder i de siste årene.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer