Du er her

Minneord over Knud Jørgensen (1942-2018)

Knud Jørgensen døde 12. desember etter en tids sykdom. Knud vokste opp i Slagelse og startet sin karriere i Norge som 19-åring med tre måneders bibelskole på Fjellhaug, hvor han traff sin Eva. Så fulgte teologistudier i København og arbeid i Danmarks radio. Misjon, ledelse og media har preget Knuds lange internasjonale tjeneste. Knud ledet radioarbeidet Evangeliets røst i Etiopia 1970-77, deretter kommunikasjonsavdelingen for Lutherske Verdensforbund i Genève. I 1981 ble han direktør i det internasjonale massemedia-instituttet IMMI og flyttet med familien, Eva og barna Elisabeth, Kristian og Henrik, til Kristiansand. Et par års studier ved Fuller gav Knud doktorgrad om kommunikasjon og kirkevekst. I 1989 ble han rektor ved Gå ut-senteret, og tre år etter dro han tilbake til Etiopia og Mekane Yesus-seminaret der han grunnla studiet i ledelse og administrasjon. Fra 1998 til 2008 var han direktør i Areopagos og har i tillegg hatt flere perioder som gjesteprofessor ved LTS i Hong Kong.

I 2007 ble Knud «adjunct professor» i missiologi ved MF, og har forelest for svært mange av MFs internasjonale studenter og skrevet en ufattelig mengde bøker og artikler, ikke minst i rollen som hovedredaktør for Regnum Edinburgh Centenary Series, med hele 39 bind. Samtidig har han hatt en sterk hånd på ­rattet i Egede-instituttet, først som MFs representant i styret og siden som tilsatt koordinator frem til sin død.

Knud har hatt stor innflytelse i Lausannebevegelsen og i internasjonal misjonsvirksomhet. I fjor ble han hedret som «årets alumni» ved Fuller School of World Mission. Han fikk velfortjent festskrift for ti år siden med den betegnende tittelen Mission to the World: Communicating the Gospel in the 21st Cenury.

Knud vil utvilsomt regnes blant vår tids fremste missiologer, som en internasjonal kristen leder med bred tillit og som nettverksbygger og påvirker av dimensjoner. For oss, som for mange flere, har Knud i tillegg vært en enestående god venn og mentor.

Vi lyser fred over Knuds gode minne.

Vidar L. Haanes, rektor MF
Lars Dahle, styreleder for Egede ­ Instituttet

(Publisert i Dagen 18/12-18 og i Vårt Land 19/12-18)

Foto: Foto: Marianne Torp, fra arkiv MF vitenskapelige høyskole

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer