Du er her

Vannmannen

Et av stjernetegnene i dyrekretsen (Zodiak).  Astrologien vil hevde at når vi nå går fra Fiskenes tegn og inn i Vannmannens tegn, skjer det noe viktig på jorden.
På grunn av variasjon i vinkelen på jordens akse danner vårjevndøgnpunktet en sirkel på himmelrommet.  Sirkelen dannes i løpet av 26 000 år, og går i løpet av disse år gjennom stjernetegnene i dyrekretsen - dvs. i overkant av 2100 år pr. stjernetegn.
Da vi gikk inn i Fiskenes tegn, fikk vi kristendommen (må ikke forveksles med at de første kristne ofte brukte fisken som symbol).  Når vi nå går inn i Vannmannens tegn/tidsalder, mener man innenfor astrologien (og New Age) at det skal bli en ny åndelig oppvåkning på jord.  Dette er for eksempel beskrevet i boken The Aquarian Conspiracy (Vannmannens sammensvergelse) av Marilyn Ferguson, en av de meste kjente New Age-forfatterne.  Det samme hørte vi i musikalen ”Hair” - hvor man sang om ”The Age of Aquarius”.
De fleste fremstillinger er noe uklare vedrørende innholdet i den nye ”vannmannbevisstheten”.  Den er fremfor alt holistisk.  Alt liv er del av en stor livsorganisme, som inneholder en skjult sammenheng.
Man hevder videre at mennesket i denne tiden virkelig vil kunne lære seg til å bruke sin uutnyttede energi og sine ressurser.  Når man innser at den uforløste energi i mennesket i virkeligheten er den samme som den kosmiske energi som omgir oss, da vil menneskeheten virkelig ha kommet et langt steg fremover.
I neste omgang vil dette også gi seg utslag i en ny type samfunnstenkning, der først og fremst økologien blir tatt på alvor.  En ny harmoni mellom menneske og natur forventes påbegynt i denne tiden.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer