Du er her

Spangler, David (f. 1945)

Fremtredende representant for New Age som blant annet har vært en av lederne på Findhorn.  Hans bok The Birth of a New Age er en vesentlig idéleverandør til New Age.
I likhet med andre okkultister hevder Spangler at det finnes en usynlig del av virkeligheten som blant annet er bebodd av åndelige mestere.  Det åndelige vesen som Spangler har mest kontakt med kaller han "Grenseløs kjærlighet og sannhet".
Disse åndelige vesener kan ifølge Spangler best formidle sine beskjeder gjennom okkulte grupper, mer enn gjennom enkeltvesener, idet de da kan påvirke den kollektive underbevissthet.
Ettersom Spangler antar at den gamle sivilisasjon er i ferd med å ødelegges, vil en ny, okkult sivilisasjon etter hvert se dagens lys.  Ifølge Spangler skjedde overgangen mellom den gamle og den nye sivilisasjon ved juletider 1967.  Da ble nemlig jorden "innviet".  Fra da av er det en ny energi som gjennomstrømmer tilværelsen, og den kosmiske Kristus er kommet til syne.  Spangler kaller dette "Kristi annet komme".  Man kan riktignok ikke se Kristus i materiell forstand, men mennesker med okkult visdom vil kunne "se ham på eterplanet".
De okkulte krefter og makter har ifølge Spangler en plan for hva som skal skje med verden.  For å virkeliggjøre denne planen startet han derfor i 1975 organisasjonen Lorian Association.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer