Du er her

Soneterapi

Metode som ble oppfunnet av amerikaneren William H. Fitzgerald ca. 1915.  Målet er å kunne helbrede sykdommer eller lindre smerte i en hvilken som helst kroppsdel gjennom massasje av fotsåler eller håndflaten.  Fotsoneterapi er nok det mest vanlige.
Til grunn for teknikken ligger den tanke at hvert punkt på kroppen står i forbindelse med et bestemt punkt på fotsålen.  Skolemedisinen er i utgangspunktet tvilende til dette, mens soneterapeutene hevder at det finnes uoppdagede nervebaner som ikke er synlige gjennom vanlig mikroskop e.l.
Ifølge soneterapien vil et sykt punkt på kroppen redusere blodtilførselen eller nervesignalene til det «tilsvarende sted» på fotsålen, hvor det dannes krystallignende formasjoner av ødelagt vev i nervespissene.  Ved massasje av dette punkt på fotsålen vil blodtilførselen/nervesignalene komme i funksjon igjen, og det syke sted kan bli helbredet.
Soneterapi er ikke uten videre interessant i en nyreligiøs sammenheng, men vil være det i de tilfeller hvor praksis kombineres med okkulte forklaringsmodeller.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer