Du er her

Satanisme

Innledning

Satanismen er ikke bare en anti-kristelig form for religiøsitet.  I tillegg til å ta avstand fra kristendommen tar den avstand fra den etikk og den diakonale virksomhet som følger den kristne lære.  Den har ingen sans for barmhjertighetsarbeid, og man betrakter et utsvevende sanselig liv snarere som en styrke enn som en svakhet.
 

Moderne satanisme

Aleister Crowley regnes som en av fedrene til den moderne satanisme. Gjennom Lovens Bok hevdet han at den eneste lov som skal gjelde, er å gjøre det du har lyst til.
Den mest berømte moderne satanist er nok likevel Anton Szandor laVey.
Han stiftet Satankirken i San Fransisco i 1966, og er ellers berømt for sin bok The Satanic Bible.  Her "pynter" han blant annet på loven til Aleister Crowley ved å hevde: "Gjør mot andre det som de gjør mot deg!" Hans kirke har i dag antakelig mer enn 10 000 medlemmer.  La Vey ble ellers kjent ved å spille Satan i filmen Rosemary's Baby.
I tillegg til denne satankirken eksisterer det et utall andre tilsvarende.  Sort messe inngår ofte som en del av innholdet i alle disse.  Når det kalles messe, er det selvfølgelig fordi det er en forvrengning av den kristne messe.  Deltakerne er vanligvis nakne, kun kledd i en sort maske.  På et bord ligger en naken kvinne, som utgjør et alter. "Ypperstepresten" kommer inn og leser messen, hvis innhold er identisk med den katolske, bortsett fra at navnet Gud er byttet ut med Satan.  Presten gjennomfører deretter et samleie med kvinnen som ligger på bordet, før det hele ender opp med gruppesex blant deltakerne.  Alkohol og narkotika er dessuten et ikke uvanlig element i denne seansen.
Hvorvidt det foregår slik overalt som beskrevet her, er vanskelig å vite, ettersom alt dette holdes hemmelig.
Satanismen ble både kjent og beryktet i 1969 - gjennom en satangruppe som ble ledet av Charles Manson i USA.  Etter ordre fra Charles Manson ble flere mennesker drept, blant dem filmstjernen Sharon Tare, gift med regissøren av Rosemary's Baby.  Drapet var en hevnaksjon mot denne filmen.
Vi vet at sataniske grupper finnes i Norge, men det er vanskelig å si noe bestemt om omfanget.
Kanskje er det riktig å si at det i dag er innenfor deler av rockemusikken at satanismen kommer hyppigst til uttrykk.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer