Du er her

Graal - krøniken

Legende som hentyder til det kar, eller den kalk, som Josef fra Arimatea fanget opp Jesu blod i mens Jesus hang på korset.  Etter at Josef hadde tatt ansvaret for å gravlegge Jesus, ble han etter legenden arrestert av jødene, og nærmest "glemt".  Først i forbindelse med Jerusalems ødeleggelse ca. 40 år etter ble han oppdaget og løslatt.
Legenden om graalen tar også opp i seg et annet element, idet nevnte graal også identifiseres med den kalk som Jesus brukte da nattverden ble innstiftet.
Etter sin løslatelse reiste Josef fra Arimatea til England som misjonær og tok med seg graalen.  Etter hans død forsvant den.
Graalen dukker opp igjen i beretningene om kong Arthur og ridderne av det runde bord.  Ridderne blir sendt på leting etter graalen.  Denne blir bevoktet i slottet Montsalvat av den syke kong Amfortes.  Når den unge ridder Parsifal kommer til borgen, befrir han kong Amfortes fra oppgaven og tar selv ansvaret for graalen og seremoniene rundt denne.
Hendelsen er på kunstnerisk måte fremstilt i Richard Wagners opera "Parsifal".
Graal-krøniken er interessant i nyreligiøs sammenheng ved at enkelte okkulte grupper fra tid til annen har blitt satt i forbindelse med den.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer