Du er her

Fagseminar om ‘Empowering the Santals as religious and ethnic minorities’

Missiologisk Forum:

Tid: Tirsdag den 27. januar 2015 – kl.13.00-15.00.

Sted: Menighetsfakultetet, Oslo

Fagseminar om ‘Empowering the Santals as religious and ethnic minorities’.

Fagseminaret holdes som en del av Menighetsfakultetets misjonsuke. Om formiddagen kl. 10.20 foreleser Ms. Rosemary Hembrom om emnet ‘Empowering women through education and participation in church and society’. Etter lunsj innleder Biskop Bajel Murmu til samtale om emner ‘Empowering the Santals as religious and ethnic minorities’. Oddvar Holmedal og Kristina Hvarnes Andersen (begge fra Normisjon) responderer på biskopens innledning.

Ms. Hembrom og Biskop Murmu kommer fra Northern Evangelical Lutheran Church (NELC) i India. NELC er et resultat av skandinavisk misjonsarbeid i Nord Øst India. NELC er i dag en nasjonal, selvstendig kirke med ca. 100.000 medlemmer. Ca. 70 % av medlemmene tilhører santal stammen, Indias største urbefolkningsgruppe med mer enn 10 mill mennesker. Som minoritetsgruppe står santalene overfor mange sosiale og politiske utfordringer. Disse utfordringer er også en utfordring for kirken.

Biskop Bajel Murmu er biskop av Dumka bispedømme. Han har studert i India og USA og er kjent som en dyktig prest og sjelesørger.

Ms. Rosemary Hembrom er rektor ved NELC Don Bosco School i Dumka. I hennes tid ved skolen er elevtallet økt fra 300 til 1000 elever i dag.

Oddvar Holmedal er misjonssekretær i Normisjon med mange års erfaring i India. Kristina Hvarnes Andersen har jobbet med santalkirken i Bangladesh og er nå redaktør for Agenda 3:16.

Dato: 
Tirsdag, januar 27, 2015 - 13:00 til 15:00

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer